Spoedgevallendienst

Het kan voorkomen dat er tandheelkundige problemen optreden, net buiten de openingstijden van de praktijk. Soms zijn die problemen zo vervelend, dat u een tandarts wilt kunnen raadplegen.

In Stad Groningen hebben de tandartsen een spoedgevallendienst voor ’s avonds en in het weekend georganiseerd. Tandartspraktijken hebben om beurten dienst tijdens de avonduren en de weekends.

Tijdens vakanties en vrije dagen, regelen we met een of meer tandartspraktijken in de stad dat mensen uit onze praktijk met eventuele spoedgevallen tijdens onze afwezigheid, geholpen kunnen worden.

Op ons antwoordapparaat staat bij wie u terecht kunt tijdens onze afwezigheid. Heeft u dus een dringend tandheelkundig probleem, belt u dan met de praktijk, dan hoort u op het antwoordapparaat bij wie u wanneer terecht kunt.

Houdt u dus pen en papier bij de hand voor het noteren van de gegevens.

Graag wijs ik u erop dat de waarnemend tandarts of de ‘avond- en weekend-tandarts’ alleen gebeld dient te worden als er sprake is van een dringende situatie, die niet kan wachten tot de eigen tandarts weer bereikbaar is. Het is bijvoorbeeld niet de bedoeling dat men zich ’s avonds tot de waarnemer wendt omdat er overdag geen tijd is geweest om naar de tandarts te gaan. Of dat de waarnemer gebeld wordt voor het maken of verzetten van ‘gewone’ afspraken.  De waarnemend tandarts of dienstdoende tandarts is er dus alleen voor spoedeisende tandheelkundige problemen.